Με τον όρο ξηρά δόμηση ονομάζουμε την κατασκευή κτιρίων χωρίς την χρήση των παραδοσιακών υλικών (σκυρόδεμα, τούβλα, τσιμέντο, άμμο, κ.α.), αλλά με την βοήθεια τυποποιημένων προϊόντων νέας τεχνολογίας (γυψοσανίδες, τσιμεντοσανίδες, ορυκτές ίνες κ.α.).

Τέτοια τυποποιημένα προϊόντα κατά κύριο λόγο είναι οι πλάκες τσιμέντου, γύψου ή ορυκτών ινών. Οι πλάκες αυτές τοποθετούνται πάνω σε προκατασκευασμένο μεταλλικό σκελετό με την βοήθεια συστημάτων στήριξης και δίνουν μετά το σχετικό φινίρισμα λεία επιφάνεια έτοιμη για βάψιμο, επικόλληση ταπετσαρίας ή τοποθέτηση πλακιδίων.

Στη χώρα μας η ξηρή δόμηση συνήθως εφαρμόζεται μετά την κατασκευή του σκελετού της οικοδομής από οπλισμένο σκυρόδεμα, στο στάδιο της τοιχοποιίας, των επενδύσεων και των ψευδοροφών. Σε χώρες της Αμερικής και της κεντρικής Ευρώπης, ακόμη και ο φέρων οργανισμός (σκελετός οικοδομής) είναι μεταλλική ή άλλη σύνθετη κατασκευή που δεν χρησιμοποιεί οπλισμένο σκυρόδεμα.

Η ξηρά δόμηση χρησιμοποιείται σε χώρους που συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητα και που μέσα σε αυτούς κατοικούμε, εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, μορφωνόμαστε και επενδύουμε σε χρήμα και σε χρόνο. Αυτοί οι χώροι αποτελούν τα κύρια πεδία εφαρμογής της ξηράς δόμησης.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρουμε κάποιους χώρους που μπορούμε να κατασκευάσουμε με την βοήθεια της ξηράς δόμησης όπως γραφεία, νοσοκομεία, ιατρεία, θέατρα, κινηματογράφοι, πολιτιστικοί χώροι, ξενοδοχεία, σχολεία, φροντιστήρια, εστιατόρια, χώροι διασκέδασης, καταστήματα, εμπορικά κέντρα και γενικά οποιοσδήποτε χώρος στον οποίο μετά από ειδική μελέτη μπορούν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των κατασκευών ξηράς δόμησης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Εμφανίζονται 1 - 12 από τα 20
συνολικά προϊόντα