Οι γυψοσανίδες συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο βασικά δομικά υλικά για την ξηρά δόμηση. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για επίπεδες πλάκες ορθογώνιου σχήματος, που αποτελούνται κατά βάση από γύψο, ενώ εξωτερικά έχουν επενδυθεί με ειδικό χαρτί.

Οι γυψοσανίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μεγάλη γκάμα εργασιών, με κυριότερες τις ψευδοροφές, τα χωρίσματα και γενικότερα τις κατασκευές και ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων.

Ανάλογα με τη χρήση που τις προορίζετε, υπάρχουν διαφόρων ειδών γυψοσανίδες.

Οι κατηγορίες των γυψοσανίδων χωρίζονται στις απλές Standard γυψοσανίδες, που είναι κατάλληλες για τις πλέον συνηθισμένες χρήσεις σε εσωτερικούς χώρους χωρίς ακραίες συνθήκες.

Εφόσον πρόκειται να κάνετε κάποια κατασκευή σε χώρο με υψηλή υγρασία, τότε πιθανόν οι απλές δεν είναι αυτό που χρειάζεστε, αλλά πιθανόν θα πρέπει να προτιμήσετε τις λεγόμενες ανθυγρές γυψοσανίδες.

Από την άλλη αν πρόκειται για κατασκευές όπου απαιτείται σημαντική ανθεκτικότητα απέναντι στις υψηλές θερμοκρασίες, ενδεδειγμένη λύση αποτελούν οι πυράντοχες γυψοσανίδες, ενώ τέλος αν πρόκειται για κατασκευές σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες με αυξημένη παθητική πυροπροστασία και αντοχή στην υγρασία, η μόνη σας επιλογή είναι οι ανθυγροπυράντοχες γυψοσανίδες.

Ανεξάρτητα πάντως από τον τύπο τους, όλες οι γυψοσανίδες διακρίνονται για κάποια χαρακτηριστικά, που τις έχουν κάνει τόσο διαδεδομένες. Πρώτα από όλα είναι πολύ ελαφριές και μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για κατασκευές εσωτερικών χώρων, χωρίς να χρειάζεται ενίσχυση στη φέρουσα τοιχοποιία. Ταυτόχρονα όμως παρουσιάζουν μεγάλη μηχανική αντοχή και ελαστικότητα, εξαιτίας κυρίως του ειδικού χαρτιού που τις περιβάλει. Αυτή η ελαστικότητα και η αντοχή που χαρακτηρίζει τις γυψοσανίδες, τις κάνει πραγματικά ανθεκτικές απέναντι σε σεισμούς και άλλες αντίστοιχες καταπονήσεις, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό τους πλεονέκτημα.

Εμφανίζονται 11 προϊόντα